Понеділок, 20.05.2024, 08:23Вітаю Вас Гість | RSS
Бібліотека ЗОШ №1 ім.Т.Г.Шевченка м.Канева
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 9
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 7 » Місячник шкільних бібліотек
15:30
Місячник шкільних бібліотек

Всеукраїнський конкурс

дитячого читання

«Книгоманія – 2020»

З метою популяризації культури читання серед дітей, виховання нового покоління – успішних молодих людей, з розвинутими комунікативними навичками, критичним мисленням, соціалізованих та самореалізованих завдяки читанню, які прагнуть розвиватися та покращувати суспільство, з 20 січня 2020 року проводиться Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія – 2020», організаторами якого є громадська організація «Форум видавців».

Реєстрація та заявки на участь до 21 лютого 2020 року за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/.

Положення конкурсу – https://bookforum.ua/wp-content/uploads/2019/12/1_Knyhomania_Pologennija_2020.docx.

Детальніша інформація на сайті https://bookforum.ua/knygomaniya-2020/.

 

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек – 2019 відбувся під гаслом

«Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».

Заходи в рамках місячника сприяли задоволенню й розвитку інформаційних потреб і запитів користувачів, розширенню кола їх пізнавальних інтересів, забезпеченню дозвілля читачів, створенню іміджу бібліотеки.


 

 

1.Інформаційний стенд «Бібліотека Нової української школи - простір для освітніх можливостей кожного учня", виставлений у фойє, звертав увагу на те, що шкільні бібліотеки як обов’язковий структурний підрозділ НУШ є важливим складником сучасного освітнього середовища і за концепцією НУШ мають стати ресурсним осередком і експериментальним майданчиком для учнів і вчителів, забезпечити вільний доступ до якісних електронних підручників, енциклопедій, бібліотек, лабораторій.

2. Також всі охочі із задоволенням висловлювали свої думки, бачення та побажання що до того, якою хочуть бачити бібліотеку майбутнього Чарівній квітці, сподіваючись, що все неодмінно справдиться.

3. Цікавою та корисною була презентація «Сучасні шкільні бібліотеки України та світу», яку переглядали всі охочі. Вчителі та учні познайомилися з сучасними шкільними бібліотеками світу та України і на власні очі переконалися, що є реальним перетворення шкільної бібліотеки з центру бібліотечних ресурсів і доступу до інформації у центр дослідження, відкриття, творчості, інноваційної педагогіки та приємного відпочинку.

4. Для учнів 2-х класів було проведено патріотично-розважальний урок, присвячений Дню українського козацтва та Дню захисника України «У чому твоя сила, козаче?»

Мета уроку: розширити знання учнів про запорізьких козаків, їх традиції, побут, звичаї; сформувати уявлення учнів про мужність, героїзм; виховувати патріотизм, любов до рідної землі - України, її історії; розвивати почуття гордості за тих, хто боронив і боронить нашу Батьківщину. Діти слухали про козаків розповідь учнів 6-Б класу Артамонова Олега та Дашевського Максима, дивилися відеоролик «Дітям про козаків» та демонстрували свою спритність, кмітливість та силу у конкурсах. В кінці уроку діти склали з конструктора ЛЕГО прапор України.

5. Виставка літератури «Чудовий світ книжковий» ознайомила читачів з новинками у бібліотеці, у тому числі з книгами, подарованими учнями, батьками та працівниками школи

6. Приємно знати, що не дивлячись на те, що наша шкільна бібліотека не відповідає нормам сучасності, все ж таки є улюбленим місцем для багатьох учнів, вчителів і працівників школи, де вони можуть знайти цікаву та корисну літературу, почитати, зробити домашнє завдання, приємно провести вільний час та просто відпочити. Самі активні читачі надихнули на створення віртуальної фотогалереї «Я – читач шкільної бібліотеки».

З 1 по 31 жовтня 2018 року

відбувся Всеукраїнський місячник

шкільних бібліотек під гаслом

«Шкільна бібліотека –

центр творчого розвитку дитини»

 

Місячник присвячено видатному українському педагогу-гуманісту, вченому зі світовим ім’ям В. О. Сухомлинському з нагоди 100-річчя від дня його народження.

В нашій бібліотеці місячник розпочався книжково-ілюстративною виставкою «Учитель любові і добра».

У 4-6 класах проведено урок-подорож "В.О. Сухомлинський - Людина з великою душею і талантом вчителя". Мета заходу: продовжити знайомити читачів з життям та творчістю В. Сухомлинського, його педагогічною спадщиною.

З метою виховання доброти, чуйності, порядності, милосердя, в 2-4 класах було проведено годину спілкування «Не словами, а добрими ділами». Обговорювалися оповідання В.Сухомлинського «Красиві слова і красиве діло», «Образливе слово» та ін. Діти усвідомили головну думку творів та з захопленням розповідали про свої добрі вчинки.

Виставка-конкурс малюнків «Юні таланти» була організована для учнів 2-4 класів. Більшість малюнків відправлено на Схід, нашим захисникам. Там в окопах вони зігріватимуть їхні душі та нагадуватимуть про домівку.

Для учнів 5 класів проведено майстер клас «Майстерня умілих рук» по виготовленню закладинок із фетру.

Щоб передати знання та мудрість педагогічного доробку педагога, для батьків виготовлені і розповсюджені пам’ятки «Родинне виховання дитини на основі педагогічної спадщини В.Сухомлинського». Порадами для батьків є виключно цитати В.Сухомлинського.

Отже, Місячник пройшов цікаво, весело, змістовно. Усі заходи, які були проведені у рамках Місячника, були актуальними та дали можливість проявити дітям свої нахили і здібності, сприяли розвитку їх творчих здібностей і поповненню інформаційного багажу.

 

З 1 по 31 жовтня 2017 року відбувся

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

під гаслом

«Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».

Було проведено ряд заходів, які сприяли формуванню в учнів уміння розумного та раціонального користування природними ресурсами, ролі навколишнього середовища для життя і здоров’я людини, свідомого ставлення до свого здоров’я, важливості виконання фізичних вправ, заняття спортом, здатності і бажання дотримуватися здорового способу життя та популяризація літератури про здоров’я.

З метою популяризації літератури з питань не тільки фізичного, а й духовного здоров’я, була оформлена книжкова виставка «Здоровя – мудрих гонорар».

Разом з провідним бібліотекарем відділу бібліотеки Шевченківського національного заповідника Делікатною О.В. було проведено інтерактивні уроки «Розмова один на один» в 9-А, 9-Б та 11 класах.

Про тих, що пройшли випробування вогнем, проте залишилися незламними, не втратили віри у себе навіть після тяжких поранень, не скорилися інвалідній життєвій долі, та після отримання численних травм на фронті не здалися, а знайшли в собі силу дати бій конкурентам на конкурсі світового рівня "Ігри нескорених" дізналися учні з презентації «ІГРИ НЕСКОРЕНИХ. УКРАЇНА».

Відеоролік «Здоровий спосіб життя» та мультфільм «Що таке імунітет» переглянули учні 3-Б класу на уроці «Як бути здоровим». Фото 5,6

Була відкрита для всіх бажаючих «Творча лабораторія». Діти малювали малюнки, складали вірші на тему здоров'я.

З метою популяризації здорового способу життя були підготовлені і розповсюджені:

- Рекомендаційний список літератури для дітей

- Вебліографічний список корисних посилань для вчителів, батьків та учнів

- Пам’ятка «10 порад як бути здоровим»


 

Категорія: Бібліотечні заходи | Переглядів: 181 | Додав: Natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930