Понеділок, 20.05.2024, 06:23Вітаю Вас Гість | RSS
Бібліотека ЗОШ №1 ім.Т.Г.Шевченка м.Канева
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 9
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 3 » Методоб'єднання шкільних бібліотекарів
09:07
Методоб'єднання шкільних бібліотекарів

               Прохорівка. Погляд в минуле


 

                 Стоять гори одна проти іншої – 

                 Михайлова і Таросова…

                 Невисокі канівські гори,

                 А далеко їх видно – 

                За океанами, морями і континентами-

                По всій землі, для всіх народів…


 

  29 вересня 2017 року відбулося методичне об’єднання шкільних бібліотекарів міста. Було підготовлено та проведено краєзнавчу подорож «Прохорівка. Погляд в минуле». Подорож дала можливість вшанувати пам'ять нашого земляка, людини енциклопедичних знань, Михайла Максимовича – першого ректора Київського університету св. Володимира, професора ботаніки, філософа, чия заслуга перед Батьківщиною - неоціненна. Бібліотекарі відвідали Михайлову гору, поринули у атмосферу ХІХ століття, пройшлися стежками, по яким ступали видатні постаті України, побачили місце розташування маєтку Максимовича, де він 30 років жив та займався науково-літературною діяльністю, його могилу, над якою височіє кам’яний пам’ятник, 600-річний дуб, котрий у величному мовчанні зберігає пам'ять про Тараса Шевченка та сосну Миколи Гоголя, яку Максимович назвав в його честь.

​ Екскурсія та розповідь про життя Максимовича на Михайловій Горі, його внесок в українське літературознавство, дали змогу ширше поглянути на його наукову спадщину.

​ Про краєзнавчу діяльність патріарха української науки та великий внесок у програму національного відродження, котру він в міру можливостей виконував до останніх днів життя, доповідала Делікатна Олена, провідний бібліотекар Шевченківського національного заповідника.

​ Сумно що у наш час під постійним доглядом залишилися лише паркові насадження на Михайловій Горі та ще пам’ятник на могилі вченого. Працівники Шевченківського національного заповідника не одноразово клопотали про приєднання території садиби до заповідника, та створення там літературної експозиції.

​ Ми пишаємося тим, що наша Черкащина славиться людьми, чиє життя, служіння своєму народові та науці, стає зразком для кожного українця.


 

Категорія: Бібліотечні заходи | Переглядів: 153 | Додав: Natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031